Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς «παγιδεύονται» στον Τειρεσία οι συνεπείς δανειολήπτες

«Παγιδευμένοι» στα χρέη βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες και μάλιστα «βυθίζονται» ολοένα και περισσότερο σε αυτά, καθώς μπαίνουν στη λίστα του «Τειρεσία» επειδή δεν πλήρωσαν μια ή δύο δόσεις.

Με απώτερο σκοπό να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πάρουν «ανάσα» από τις οφειλές, οι δανειολήπτες βρήκαν νέο «πονοκέφαλο» αφού με την κίνηση αυτή αποκλείονται αυτομάτως από οποιαδήποτε νέα πίστωση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτός ο «φαύλος κύκλος» αποδεικνύει πόσο απροετοίμαστος είναι το τραπεζικό σύστημα να δώσει διέξοδο στους δανειολήπτες αφού αφενός τους ενθαρρύνει να αφήσουν απλήρωτες ορισμένες δόσεις για να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση κι αφετέρου τους αποκλείει από νέες πιστώσεις, αφού έχουν μπει στη «μαύρη λίστα».

Αν κι ο στόχος των τραπεζών ήταν εξ αρχής να αποφύγουν να χαρακτηρίζουν τους δανειολήπτες μη ενήμερους, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν σχεδίασαν προϊόντα για ενήμερους πελάτες για να μην τους ενθαρρύνουν όσους «αντέχουν» οικονομικά να αφήσουν απλήρωτες τις δόσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες δανείων, αντιστοιχούν σε περισσότερους από 3 εκατ. φακέλους δανείων. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών δανείων, που σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ανέρχονται σε 9,4 εκατομμύρια.

Η πλειονότητα των ρυθμίσεων αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια, ενώ και το 1/3 των στεγαστικών δανείων εμφανίζεται ρυθμισμένο.



Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642