Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

2.000 ακίνητα κακοπληρωτών βγάζουν άμεσα οι τράπεζες στο "σφυρί"

Mε περίπου 2.000 πλειστηριασμούς το αμέσως επόμενο διάστημα και έναρξη διαδικασιών για συνολικά 10.000 ακίνητα «απαντούν» οι τράπεζες στους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Η επανέναρξη της λειτουργίας των δικαστηρίων απελευθερώνει τις ενέργειες για τις οποίες έχουν προετοιμαστεί οι τράπεζες εδώ και μήνες προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στους δανειολήπτες που έχει καταγραφεί ότι διαθέτουν τα μέσα, είτε σε καταθέσεις, είτε σε θυρίδες και στρώματα, για να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους.

Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει περίπου 500 ακίνητα προς πλειστηριασμό, θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και ως το τέλος του έτους 2.000 ακίνητα ενώ προετοιμασία γίνεται για συνολικά 10.000 περιπτώσεις, ώστε οι τράπεζες να πιέσουν τους δανειολήπτες να ανταποκριθούν.

Στο στόχαστρο των πρώτων πλειστηριασμών βρίσκονται εμπορικά ακίνητα, βίλες σε τουριστικούς προορισμούς, εξοχικές κατοικίες, πολυτελή διαμερίσματα και μονοκατοικίες σε ακριβά προάστια και με αυτή τη λογική θα γίνουν οι διαδικασίες κατάσχεσης και εκποίησης, δηλαδή οι τράπεζες δεν θα στραφούν σε πρώτη κατοικία συνεργάσιμων δανειοληπτών ή όσων έχουν αντικειμενικές δυσκολίες αποπληρωμής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης έχει δεσμευθεί δημοσίως ότι για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη, η τράπεζα θα βρει λύση και σε κάθε περίπτωση αυτός θα παραμείνει σε ένα σπίτι. Αυτό που εννοεί ο κ. Μαντζούνης είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και κάποιος που έχει αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι το οποίο δεν μπορεί να αποπληρώσει, να μετακομίσει σε ένα σπίτι μικρότερο για το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί.

Κρίσιμο είναι να δείξει ο δανειολήπτης ότι είναι συνεργάσιμος και προς αυτή την κατεύθυνση θα ασκηθεί πίεση αφού μικρό μόνο ποσοστό των δανειοληπτών που είναι στο κόκκινο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τραπεζών μέσω των σχετικών επιστολών.

Μέσα από διασταυρώσεις που έχουν κάνει οι τράπεζες σε δάνεια και καταθέσεις υπολογίζουν ότι περίπου 60.000-70.000 δανειολήπτες είναι στρατηγικά κακοπληρωτές και το ήμισυ αυτών έχουν λάβει επιχειρηματικά δάνεια.

Οι ελάχιστοι πλειστηριασμοί που έγιναν από τότε που απελευθερώθηκε η διεξαγωγή τους αφού μεσολάβησε η απεργία των δικηγόρων, έδειξαν ότι αυτή η πίεση της εκποίησης λειτουργεί και οι δανειολήπτες.

Τα ακίνητα για τα οποία δρομολογείται πλειστηριασμό βρίσκονται σε αναλογία 60% στην περιοχή της Αττικής και 40% στην επαρχία, με εκπροσώπηση ανά νομό με το όφελος που αναμένεται να είναι λιγότερο οικονομικό και περισσότερο σε επίπεδο νοοτροπίας και συνετισμού των κατά συνήθεια κακοπληρωτών.

Μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που έχουν βρει καταφύγιο στο νόμο Κατσέλη. Υπολογίζονται σε 5 δισ. ευρώ και μέχρι τώρα κρατούσαν καθυστέρηση με το να αποσύρουν την αίτηση που έχουν κάνει για υπαγωγή στο νόμο μόλις η υπόθεσή τους πάει για εκδίκαση και να υποβάλουν αμέσως μετά νέα αίτηση ώστε να πάρουν νέα δικάσιμο. Έτσι, ανανεώνουν συνεχώς το χρόνο προστασίας τους από το νόμο Κατσέλη, αφήνοντας στο διηνεκές απλήρωτα δάνεια που κανονικά μπορούν να εξυπηρετήσουν.

(Πηγή: mononews.gr)


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642