Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Έφτασε η ώρα των πλειστηριασμών

Τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων περιμένουν οι τράπεζες για να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, με τα τραπεζικά στελέχη να διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να δούμε σκηνές Ισπανίας. Ο αρχικός στόχος είναι να τεθούν σε πλειστηριασμό 500 ακίνητα 100-150 εκατ. από κάθε συστημική τράπεζα, ενώ έως το α' τρίμηνο του 2017 ο στόχος είναι να βγουν σε πλειστηριασμοί 5.000 ακίνητα.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί θα αφορούν σε επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα και κατοικίες αλλά όχι η πρώτη κατοικία, που αποτελεί και το μεγαλύτερο «αγκάθι».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τραπεζικές πληροφορίες, ο στόχος δεν είναι τόσο η άμεση εισροή κεφαλαίων αλλά η ενεργοποίηση των κατ' επιλογή κακοπληρωτών ώστε να διαπραγματευτούν το δάνειό τους.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν 380-400 χιλιάδες πολίτες με προβλήματα στα δάνεια τους, υπολογίζουμε ότι περίπου 60-70 χιλιάδες αν στριμωχτούν θα προσέλθουν για να κάνουν διακανονισμό. Ξέρουμε ότι πάνω από 250 χιλιάδες πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν οπότε εκεί οι επιλογές των τραπεζών είναι σχεδόν μηδενικές. Οι τράπεζες δεν θέλουν να εκποιούν πρώτες κατοικίες, ωστόσο την πρώτη κατοικία του 1 εκατ. θα την βάλουμε σε πλειστηριασμό» αναφέρει χαρακτηριστικά η τραπεζική πηγή, προσθέτοντας ότι ο στόχος των τραπεζών δεν είναι να πλήξουν τον φτωχό πολίτη αλλά αυτόν που έχει και με πρόσχημα την κρίση δεν πληρώνει αλλά ταυτόχρονα διαθέτει χρήματα σε θυρίδες ή αλλού.

Ξεκινούν και οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου

Με νέα ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου που «βγαίνουν στο σφυρί» εμπλουτίζεται η λίστα της ΓΓΔΕ, που μετά από πάγωμα της διαδικασίας για αρκετούς μήνες, λόγω διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και αποχής των συμβολαιογράφων, ξαναβάζει μπρος τη μηχανή των πλειστηριασμών.

Μάλιστα πλέον η εκποίηση των ακινήτων θα γίνει με τιμή εκκίνησης την εμπορική αξία των ακινήτων, αντί της αντικειμενικής, που ίσχυε, καθώς το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για το νέο σύστημα προβλέπει ως ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του την 1η Ιουνίου.

Στη λίστα που έχει αναρτηθεί περιλαμβάνονται πάνω από 30 ακίνητα, που αφορούν κυρίως μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και νομικά πρόσωπα, και περιλαμβάνονται από σπίτια και καταστήματα έως οικόπεδα, αγροτεμάχια, πάρκινγκ και αποθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έναντι χρεών προς την εφορία παρέχεται προστασία στους οφειλέτες μόνο μέσω του νόμου Κατσέλη, κάτι που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει ενταχθεί σε αυτόν κινδυνεύει να πλειστηριαστεί ακόμη και η πρώτη κατοικία του.

Η επίσπευση πλειστηριασμών είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιεί η ΓΓΔΕ για να αναγκάσει τους οφειλέτες να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Στο ίδιο πλαίσιο πλαίσιο λαμβάνονται και μέτρα κατάσχεσης τραπεζικών υπολοίπων και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως είναι τα ενοίκια και οι απαιτήσεις από πελάτες.

Πηγή: eisodima.gr


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642