Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ρύθμιση δανείων υπαλλήλων του Δημοσίου και ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Καλά νέα φέρνει για δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με απόφαση του προέδρου Κώστα Βαρλαμύτη προχωρεί στη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με όρους και προϋποθέσεις που θα καθιστούν δυνατή και χωρίς μεγάλα βάρη την εξυπηρέτησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εφαρμόζοντας την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ έχει επεξεργαστεί το σχέδιο ρύθμισης των δανείων με τέσσερα κριτήρια και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να το ανακοινώσει και να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στη ρύθμιση.

Πιο συγκεκριμένα. Το πρώτο κριτήριο είναι καθαρά εισοδηματικό. Θα υπάρχει ένα ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος του υπαλλήλου που θα διατίθεται για την πληρωμή των δόσεων. Προσοχή, όμως, το ποσοστό δεν θα είναι ίδιο για όλους, ούτε για όλα τα εισοδήματα. Θα είναι συνάρτηση του ύψους του εισοδήματος και χαμηλότερο από το 30%. Το ακριβές ύψος θα καθορίζεται από το ύψος του εισοδήματος, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι πραγματικές ανάγκες ώστε το εισόδημα που απομένει μετά τη δόση, να είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει ο δανειολήπτης τις ανάγκες τις δικές του και της οικογένειας.

Αυτό σημαίνει ότι για τις ίδιες αριθμητικά οικογένειες το ποσοστό της δόσης θα είναι υψηλότερο αναλογικά για εκείνους που έχουν υψηλότερο εισόδημα και χαμηλότερο για τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα.

Το δεύτερο κριτήριο είναι ο μαζικός χαρακτήρας της απόφασης και τα κριτήρια θα προσαρμόζονται σε σημαντικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το τρίτο κριτήριο είναι η διαφάνεια στη ρύθμιση και στα κριτήρια που θα εφαρμοστούν.

Και το τέταρτο είναι η ανάληψη κάποιου κόστους και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού χωρίς την ανάληψη κόστους, η ρύθμιση δύσκολα θα είναι αποδοτική, λένε οι γνωρίζοντες.

(Πηγή: newsit.gr)


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642