Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Νέες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια ετοιμάζουν οι τράπεζες

Νέα ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των δόσεών τους σχεδιάζεται από τράπεζες αναφορικά με το μεγάλο πονοκέφαλο των «κόκκινων» δανείων.

Η νέα ρύθμιση που προωθείται για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προβλέπει το «πάγωμα» για ποσοστό μέχρι και το 50% του δανείου για διάστημα που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση ουσιαστικά ο οφειλέτης δεν θα καλείται να πληρώνει τόκους που αναλογούν στο τμήμα του δανείου που έχει «παγώσει».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, για τους συνεπείς δανειολήπτες θα προβλέπονται ειδικά μπόνους και άτοκες δόσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια θα τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο μήνα, με τους δανειολήπτες να μπορούν να μεταθέσουν την οφειλή τους από 4 έως 10 χρόνια.

Το «πάγωμα» του 50% του δανείου θα παρέχει τη δυνατότητα μείωσης της δόσης στο μισό χωρίς το υπόλοιπο μισό να επιβαρύνεται με τόκους.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους ακόμα κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, υπό την προϋπόθεση να μπορούν να αποδείξουν την αδυναμία τους αυτή με την περιουσιακή και εισοδηματική τους κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, τέτοια «πακέτα» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν ήδη σχεδιαστεί από δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με στόχο να μειωθεί ο όγκος των «κόκκινων» δανείων που φτάνουν τα 75 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, η διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τράπεζες για τα φυσικά πρόσωπα (για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια) μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

• Στην περίπτωση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής ο οφειλέτης μπορεί να κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 για δικαστική ρύθμιση χρεών, με την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαίως τουλάχιστον 40 ευρώ. Η αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη εξασφαλίζει στον οφειλέτη την προστασία της κατοικίας του από πλειστηριασμούς σε πρώτη φάση μέχρι την επικύρωση της αίτησης και σε δεύτερη φάση μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.

• Σε εφαρμογή βρίσκεται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών, ο οποίος προβλέπει διάφορους τρόπους ρύθμισης των οφειλών σε καθυστέρηση.


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Για όποιον τρόπο ρύθμισης επιλέξετε, εγγύηση αποτελεί η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642