Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

H νέα ρύθμιση για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια

Στην εξωδικαστική ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με χρέη, που έχουν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ.

Η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του νόμου 4307/2014 για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια επιδιώκεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, ο οφειλέτης - επιχειρηματίας θα λαμβάνει στην τελευταία δόση της ρύθμισης των οφειλών του προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία την πρόσθετη έκπτωση του 20% την οποία δικαιούται.

Ειδικότερα σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση του άρθρου 61 του ν. 4307/2014 περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη, καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης ενώ η βεβαίωση που συνυποβάλλεται περιλαμβάνει:

-Κατάσταση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων με την αντικειμενική τους αξία.
-Κατάσταση των κινητών περιουσιακών στοιχείων (καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, απαιτήσεις κ.α.)
- Αποτύπωση των υποχρεώσεων που απαιτούνται για τον προσδιορισμό της καθαρής περιουσιακής θέσης.
-Τα στοιχεία τυχόν επιχειρήσεων ασκεί συγγενής πρώτου βαθμού ή σύζυγος του οφειλέτη με έναρξη λειτουργίας μετά την 1-1-2010.
-Δικαιολογητικά (δηλώσεις Ε1, Ε3, Ε5, Ε9, εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πίνακες χρεών από ΔΟΥ και ΦΚΑ, πιστοποιητικά μη πτωχεύσεως, μη κατάθεσης αίτησης πτωχεύσεως, μη λύσης της εταιρίας).
-Δήλωση του οφειλέτη ότι αποδέχεται την κοινοποίηση των στοιχείων του προς λοιπούς χρηματοδοτικούς φορείς, τη Φορολογική Διοίκηση, Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και την ΗΔΙΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου μια επιχείρηση να υπαχθεί στη νέα ρύθμιση, θα πρέπει πρώτα να έχει ρυθμίσει τις οφειλές της προς την εφορία ή και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο νόμος, στο πλαίσιο της συνολικής αντιμετώπισης των επιχειρηματικών οφειλών, προβλέπει ότι εάν ο οφειλέτης δεν εκπληρώσει για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών οποιαδήποτε από τις ρυθμίσεις υποχρεώσεις, τότε αναβιώνει το σύνολο της οφειλής, Δηλαδή, εάν δεν πληρώσει πάνω από τρεις δόσεις π.χ. προς την εφορία, τότε παύει να ισχύει η ρύθμιση προς τους άλλους πιστωτές του, δηλαδή προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες και μάλιστα οι οφειλές καθίστανται στο σύνολό τους, άμεσα απαιτητές και ληξιπρόθεσμες.

Πηγή: eisodima.gr


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Για όποιον τρόπο ρύθμισης επιλέξετε, εγγύηση αποτελεί η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642