Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια

Θέμα μαζικών ρυθμίσεων για χιλιάδες στεγαστικά δάνεια αξίας άνω των 27 δισ. ευρώ που σήμερα δεν αποπληρώνονται «ανοίγει» πλέον η κυβέρνηση μέσω του απερχόμενου υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, την ίδια ημέρα που «κλείνει» η περιβόητη ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει ήδη κάνει το υπ. Ανάπτυξης για τα στεγαστικά δάνεια, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «σπάσουν» σε δύο τμήματα, ανάλογα με την τρέχουσα αξία των ακινήτων και την αξία που είχαν όταν αυτά αγοράστηκαν και δόθηκε το δάνειο.

Οι λύσεις που εξετάζονται είναι δύο. Είτε να γίνει νέα εκτίμηση της αξίας του στεγαστικού δανείου, είτε να γίνει a priori «κούρεμα» 30% στα στεγαστικά δάνεια για να αρχίσουν να αποπληρώνονται.

Ένα τμήμα περίπου 30% του σημερινού δανείου θα μεταφερθεί στο μέλλον ώστε να αντιμετωπιστεί μετά από 10-15 χρόνια και το υπόλοιπο τμήμα που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του ακινήτου να συνεχίσει να αποπληρώνεται με τους σημερινούς όρους.

Το τμήμα του δανείου που θα μεταφερθεί για αποπληρωμή ή οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση (π.χ διαγραφή) στο μέλλον δεν θα καθίσταται υπερήμερο δεν θα βαρύνεται από τόκους και το πιστωτικό ίδρυμα θα σχηματίζει ειδική απαίτηση για αυτό.

Ήδη σύμφωνα με τον Ν. Δένδια έχουν υπάρξει άτυπες συναντήσεις με δύο συστημικές τράπεζες για το θέμα.

(Πηγή: capital.gr)


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642