Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ποιες αλλαγές ζητεί η τρόικα στις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων

Νέα συνάντηση για τις ρυθμίσεις σχετικά με τα κόκκινα δάνεια είναι προγραμματισμένη για σήμερα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στην ατζέντα της σύσκεψης περιλαμβάνονται και άλλα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Τρόικα. Ωστόσο, για την επικείμενη ρύθμιση των κόκκινων δανείων σήμερα πρόκειται να αναζητηθεί λύση στην ένσταση που διατύπωσε η Τρόικα, όσον αφορά στη δυνατότητα των τραπεζών να εντάσσουν μια επιχείρηση στη σχετική ρύθμιση και όσον αφορά τις οφειλές έναντι του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η ρύθμιση και να βοηθά στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η συμφωνία με την τράπεζα οδηγεί αυτόματα και σε συμφωνία για την εξόφληση των οφειλών της εταιρίας προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται μια ουσιαστική ευκαιρία στους επιχειρηματίες να αρχίσουν σταδιακά να εξοφλούν τις οφειλές τους σε νέα βάση.

Οι τράπεζες έχουν τον πρώτο ρόλο στην ένταξη μιας εταιρίας στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, καθώς όχι μόνον γνωρίζουν το οικονομικό προφίλ και τη συμπεριφορά του δανειολήπτη, αλλά έχουν και κεντρικό ρόλο στο επιχειρηματικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της εταιρίας. Η συμφωνία για τις οφειλές προς τις τράπεζες «παρασύρει» και τις οφειλές προς τα ταμεία και την εφορία, καθώς, για να ανακάμψει μια εταιρία, χρειάζεται να ρυθμιστεί το σύνολο των οφειλών της. Η Τρόικα διατύπωσε την ένσταση ότι δεν μπορούν οι τράπεζες που είναι ιδιωτικοί φορείς, να ρυθμίζουν οφειλές προς το Δημόσιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, με τον καθορισμό πχ κριτηρίων ή άλλων ειδικών ρυθμίσεων, θα αναζητηθεί σήμερα λύση.

Όσον αφορά στο πρόβλημα αντισυνταγματικότητας φαίνεται ότι βρέθηκε λύση, καθώς στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και παλαιοί δανειολήπτες. Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει θέμα διαφορετικής μεταχείρισης.

Πηγή: eisodima.gr


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642