Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Πότε θα είναι έτοιμη η νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα είναι έτοιμες- σύμφωνα με πληροφορίες- οι ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε, την Παρασκευή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, με αντιπροσωπείες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες κυριάρχησε η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, για τους αδύναμους δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών, όπως έγινε γνωστό από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, μέσα στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι "κοινή θέση του υπουργείου και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι η προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για κάθε είδους οφειλές".

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων αποτελεί "κόκκινη γραμμή" της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η μονομερής νομοθετική ρύθμιση από την ελληνική πλευρά.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια θα προηγηθεί της ρύθμισης, για τα στεγαστικά δάνεια και την προστασία από τους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλαίσιο ρύθμισης κόκκινων επιχειρηματικών δανείων θα έχει διευθετηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Βασικό σενάριο που εξετάζεται ώστε να αποφευχθούν μαζικοί πλειστηριασμοί, είναι η παράταση της ισχύουσας μεταβατικής διάταξης που ορίζεται ότι προστατεύεται η κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση το καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 35.000 ευρώ, η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Εξ άλλου σε ό,τι αφορά τον "νόμο Κατσέλη", στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι απαιτείται απλοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου, όπως είπαν, να ξεμπλοκάρουν τα δικαστήρια. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αυτό μπορεί να γίνει μέσω της υποχρεωτικής εξωδικαστικής διευθέτησης και μέσω της αξιοποίησης του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο με τους βασικούς όρους του νέου πλαισίου διευθέτησης των κόκκινων δανείων έχει αποσταλεί ήδη στην τρόικα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και αναμένεται να τεθεί στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που ξεκινούν την Τρίτη, στην γαλλική πρωτεύουσα.

(Πηγή: reporter.gr)


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642