Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ρύθμιση υπό όρους για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια

Το σχέδιο για τη ρύθμιση των "κόκκινων"επιχειρηματικών δανείων θα δοθεί στη δημοσιότητα την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Η (ειλλημμένη έτσι, κι αλλιώς) απόφαση του οικονομικού επιτελείου επαναβεβαιώθηκε στη σημερινή σύσκεψη που είχαν στο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά τέσσερις συναρμόδιοι υπουργοί (Γκ. Χαρδούβελης, Γ. Μανιάτης, Ν. Δένδιας, Γ. Βρούτσης) και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας.

Στην ουσία έγινε προετοιμασία εν όψει της Διϋπουργικής σύσκεψης που θα γίνει την Πέμπτη, με θέμα τόσο αυτό των επιχειρηματικών δανείων όσο και άλλα προβλήματα του κάδου, όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία.

Ειδικά για την επίμαχη ρύθμιση, θα επιχειρηθεί "χρυσή τομή"ώστε - σύμφωνα με κυβερνητική πηγή - "να απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις και ταυτόχρονα να μην αδικηθούν όσοι, εν μέσω της κρίσης, φάνηκαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους". Θα είναι δηλαδή ανάλογη της ρύθμισης που εκπονήθηκε για τα δάνεια των φυσικών προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπόχρεος θα πρέπει να εκπονήσει-παρουσιάσει σχέδια αναδιάρθρωσης της επιχείρησής του ώστε η όποια διευκόλυνση "να πιάσει τόπο"καθώς, κατά τον ίδιο παράγοντα, "δεν νοείται πτωχευμένη επιχείρηση με πλούσιο επιχειρηματία".

Το σχέδιο θα μπει σε τροχιά υλοποίησης αφού υπάρξει και η σχετική συμφωνία με τις Τράπεζες - δηλαδή υπολογίζεται κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πηγή: eisodima.gr


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642