Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Έρχονται "κουρέματα" και μετοχοποιήσεις δανείων από τις τράπεζες

Σε νέες επιθετικές ρυθμίσεις δανείων που θα περιλαμβάνουν και “κούρεμα” υποχρεώσεων σε ορισμένες περιπτώσεις θα προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες.

Τα προβλήματα που επιδεινώνονται στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναγκάζουν τις τράπεζες να τα επανεξετάσουν, διότι «όσο περνά ο καιρός τόσο θα επιδεινώνονται».

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει έμπειρο στέλεχος του κλάδου, οι ρυθμίσεις δανείων θα πραγματοποιηθούν προσεκτικά και πάντοτε με βάση την λογική, ώστε να μην δημιουργηθούν προκλητικές καταστάσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι αποπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

Μέχρι τώρα τα αναδιαρθρωμένα (ρυθμισμένα) δάνεια για τις τέσσερις τράπεζες ανέρχονται σε 28,8 δισ. ευρώ, και όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη του κλάδου τα «κουρέματα» δανείων θα αφορούν νοικοκυριά αλλά και μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, η Alpha Bank έχει αναδιαρθρώσει 7,4 δισ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς 6 δισ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα 9,2 δισ. ευρώ και η Eurobank Εrgasias 6,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον χαμηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων διαθέτει η Εθνική Τράπεζα με 28,4% και ακολουθεί η Eurobank με 32,7%, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Alpha Bank με 34,7% και η Τράπεζα Πειραιώς με 38,2%.

“Κούρεμα” - μετοχοποιήσεις – αλλαγή μάνατζμεντ για τις επιχειρήσεις

Επιθετικά θα είναι τα “κουρέματα” που θα υποστούν και τα δάνεια μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Εδώ, όμως, οι τράπεζες διαθέτουν περισσότερους τρόπους διαχείρισης των δανείων καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες διευθετήσεις, όπως η είσοδος επενδυτών στις μετοχοποιήσεις χρεών, αλλά και αλλαγή του μάνατζμεντ σε ορισμένες περιπτώσεις με πιο ενεργή ανάμειξη των τραπεζών στις επιχειρήσεις.

Φυσικά στις αναδιαρθρώσεις δανείων οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα κληθούν να βάλουν το «χέρι» στην τσέπη, για να λάβουν ένα «κούρεμα» δανείων. Χαρακτηριστική περίπτωση όπου έγινε αναδιάρθρωση είναι τα δάνεια τα οποία εξαγόρασε το Aμερικανικό Fund Fortress από την Attica Enterprises. Το αμερικανικό fund σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τα δάνεια, αλλά αναμένεται να εκδώσει και ομολογιακό δάνειο.

Πηγή: eisodima.gr


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642